Saturday, November 10, 2007

گاه شمار مبارزات کارگران هفت تپه از کوروش ایرانی

چندی پیش در خبرها آمده بود کارگران هفت تپه اعتصاب کردند . خبری که گویا یک سال دیر منتشر شده بود .کارگران سال پیش هم (( سال 85 )) بیش از 10 بار اعتصاب کرده بودند .
در سال جاری که........................................دارد سال فشار بر روی کارگران شرافتمند ایرانی از جمله کارگران درمانده اما شرافتمند و سرافراز هفت تپه . کارگرانی که بیش از 3 ماه حقوق خود را دریافت نکرده بودند . کارگرانی که جز حقوق صنفی خود چیزی نمیخواستند . کارگرانی که برای آوردن قرصی نان بر سر سفره از صبح تا شب کار میکردند اما حقوقی دریافت نمیکردند .

شرکتی که در سال 82 سود ده بوده و با آوردن مدیران نا لایق آن را زیان ده کردند ، شرکتی که سالانه 12هزار هکتار به زیر کشت داشت اما با آمدن دوستان اطلاعاتیتان به 2هزار هکتار نزول یافت شرکتی که در هنگام تحویل به شما آقای یعقوب شفیعی (( مدیر عامل فعلی شرکت )) سرمایه مالی انباشته داشته و امروز جز بدهی هشتاد میلیاردی چیزی ندارد .
هم میهنان، کارگران شرکت هفت تپه همان گونه که در قبل اشاره کردم از سال گذشته تا کنون بیش از 15 بار دست به تجمع مصالمت آمیززدند.
اعتصاباتی نه برای برهم زدن نظم جامعه بلکه برای گرفتن حق و حقوق .
در سال جاری بیش از 2500 کارگر برای به دست آوردن حقوق قانونی خود دست به تجمع زدند که به بخشی از خواسته های آنها را در زیر آورده ام :
پرداخت حقوق معوقه و دریافت مطالبات به موقع خود، دریافت بن کارگری ، جلوگیری از گروهی به نام مافیای شکر ، حق تشکیل سندیکای کارگری ، افزایش پرداخت حق بدی آب و هوا ، حق مسکن ، تامین وسایل ایمنی کار ، بازگشت جیره غیرنقدی به کارکنان ، رسمی کردن کارگران موقت ، رسیدگی به وضعیت کارگران نی بر ، امنیت شغلی کارگران ، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، واگذار کردن منازل شرکت به پرسنل و کارگران ، خصوصی سازی به گونه ای اصولی ، برگذار کردن انتخابات جهت تشکیل سندیکا ، اجرایی شدن برخی شناسه های دولتی ، برگذاری مناقصه مزایده و قراردادهای پیمانی به صورت قانونی ، اجرا و حاکم شدن قانون کار در کارخانه و....
آنان اینها را می خواهند اما بدین شکل باید درخواستهایشان را به دست آورند :

13/خرداد / 1386 کارگران برای گرفتن مطالبات معوقه دو ماه خود دست به اعتصاب زده و جاده فرعی بازار هفت تپه را مسدود کردند . در این اعتراض مسولین خواستار بازگشت کارگران به سر کار شده و قول دادند در کمتر از 10 روز تمامی حقوق آنها پرداخت و رضایت کارگران نیز جلب شود .

23 / خرداد / 1386 پایان مهلت ده روزه کارگران به مدیریت و مسولین و از سر گیری اعتصابات به صورت گروهی 5000 نفره و کاملا مسالمت آمیز (( در این اعتصاب کارگران معترض جاده فرعی بازار هفت تپه را بسته و به اعتراض خود ادامه دادند )) .
25 / شهریور / 1386 گروهی از طرف دفتر ریاست جمهوری برای رسیدگی به مشکلات کارگران به شوش امده و خواستار بازگشت کارگران به سر کار خود شدند

3 / شهریور / 1386 ارسال نامهای از سوی کارگران برای رییس سازمان بین المللی کآر آ. ال . او که در این نامه کارگران اعلام کردند در صورتی که باز هم مسولین به خواسته های آنان بی توجهی کنند در 5 / شهریور یعنی دو روز دیگر دست به اعتصاب خواهد زد .

5/شهریور /1386 کارگران دست به اعتصابای زده ، که تعداد آنها به بیش از 5000 نفر میرسید این بار هم مسولین فرستی چند روزه را خواستند و باز هم .....

6/ مهر ماه / 1386 از سر گیری اعتصابات و اعتراضات و باز هم وعده و وعید که این بار کارگران به سر کار باز نگشته و قرار اعتصاب را از فردای آن روز بین خود گذاشتند .

7 / مهر ماه / 1386 بعد از اتمام مهلت کارگران و عملی نشدن خواستهایشان و حتی نگرفتن حقوقشان این بار کارگران دست به اعتصابی گسترده در جلوی درب فرمانداری زدند و با ضرب و شتم نیروهای ضد شورش ، امنیتی ، اطلاعاتی روبرو شدند و چون چاره ای نجستند دست به تجمع در سه راه خوانساری زده و راه ارتباطی اهواز اندیمشک را بستند که باز هم با نیروهای گارد ضد شورش مواجه شدند

9/ مهر ماه / 1386 روز سوم اعتصابات با بیش از 2500 نفر و این بار اعتصابات بیش از 12 روز ادامه دارد

اعتصابات به نتیجه نسبی میرسد و بخشی از دستمزد کارگران پرداخت میگردد و کارگران به بخشی از حقوقشان میرسند و نمایندگانی از کارگران به اهواز رفته و در اداره کار و امور اجتمایی درخواست تقاضای سندیکا میکنند . با تقاضای آنان موافقت میشود ، به جمع آوری امضا میپردازند بیش از 1400 امضا جمع آوری می شود و به اداره مربوطه ارسال می شود . کارها با روندی قانونی دنبال میشود که ناگهان تلویزیون جدید متعلق به حزب کمونیست کارگری اعلام میکنند که برای کارگران پول فرستاده اند و می خواهند از انها حمایت کنند . چه پولی ؟ به چه کسی ؟ کجا ؟ هفت تپه ؟ به کارگران هفت تپه ؟
ما که هیچ ندیدیم اما اگر هم میدیدیم بدون شک نمیپذیرفتیم .
بهانه به دست جمهوری اسلامی می افتد تا کارگران را زیر فشار قرار دهند و کسانی را که می خواهند دستگیر کنند .
باری چند روز پیش خبر از دستگیر شدن آقای رمضان علیپور داشتیم که خوشایند نبود . کارگری که برای به دست اوردن حقوق خود و همکارانش از هیچ کوششی دریغ نکرد و جز خواسته صنفی کلامی دیگر به زبان نیاورد .
من نمیدانم برادران امنیتی شما بگویید شمایی که ایشان را دستگیر کرده اید شمایی که او را شکنجه کرده اید من از شما میپرسم ؟؟ آیا اعتراض برای گرفتن حقوق و مزایا و یا اعتراض به مدیریت نالایق شرکت (( که ناگفته نماند جزیی از خودتان هستند و می خواهد شرکت را زیان ده کنند تا آن را به سران کشوری همچون رفسنجانی ها و رضایی ها و ... بفروشد )) جرم است . من از شما میپرسم جرم است ؟؟؟؟؟؟

16 / آبان / 1386 نفر اول کسی نیست جز رمضان علیپور . به او زنگ میزنند و از او میخواهند خود را به ستاد خبری معرفی کند علیپور هم در جواب از انان می خواهد تا به صورتی قانونی و با دعوت نامه از او درخواست کنند . علیپور را در بعد از ظهر همان روز بدون هیچ حکم قانونی در منزل شخصی خود بازداشت کرده و با چشم بند و دست بند به جای نا مشخصی منتقل میکنند .
به علیپور اعلام میشود با گذاشتن وثیقه ای 50000000 (( پنجاه میلیونی )) میتواند آزاد باشد .
روز بعد از بازداشت تعطیل است ماموران امنیتی هربلایی را که بخواهند بر سر علیپور خواهند اورد شکنجه می دهند اعتراف میگیرند .

18 / آبان / 1386 همه کارگران برای حمایت از همکارشان به سر کار نمیروند و تا ساعاتی دست به اعتصاب میزنند . همان شب آقای محمد حیدری مهر را که در شیفت شب مشغول به کار بودند به دست مامورین حراست آقایان زیبدار و اسفنده دستگیر و به ماموران اطلاعات تحویل داده شد . ایشان نیز 24 ساعت بازداشت و سپس ازاد شدند که می بایست در روز شنبه خود را به دادگاه انقلاب معرفی کند .
فشار ها بر روی کارگران ادامه دارد . و احتمال دستگیری دیگر فعالان کارگری نیز می رود . به امید روزی که دمکراسی چتر خود را در سراسر ایران آزاد بگستراند و همه با هم برای آبادانی ایران مان دست به دست دهیم ، با مهر ایرانمان را کنیم آباد .

با آرزوی آزادی کارگران در بند رمضان علیپور و حیدری مهر

پاینده ایران و پاینده ایرانی
۸۶/۰۸/۱۸
کوروش ایرانی
ایران

No comments: